1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: D 37.7
Ola Olka

Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 16933

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-11-24, 10:46   Temat: D 37.7
crayzy, bardzo mi przykro... przyjmij wyrazy współczucia... ::rose:: ::rose::
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-11-18, 21:18   Temat: D 37.7
crayzy trzymaj się, przesyłam słowa otuchy o ile to w takiej sytuacji jest możliwe...
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-10-29, 18:58   Temat: D 37.7
crayzy napisał/a:
Nie wiem o co dokładnie chodzi, że teściową nie mówi całej prawdy.
Często chorzy przed lekarzem starają się pokazać że nie jest "tak źle". Mój tato też tak robił. Niestety lekarz wychodzi a ból wraca. Dobrze że mąż zareagował.
Pozdrawiam serdecznie
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-10-26, 17:25   Temat: D 37.7
crayzy napisał/a:
Aczkolwiek musi ja boleć, skoro nie powiedziała nic aby odwołać.. Tylko że poczułam się strasznie. Człowiek chce dobrze, a zawsze za to jeszcze oberwie.
Napewno chcesz dobrze. Staraj się nie przyjmować wszystkiego tak do siebie , tak to bywa. Chory chce czegoś innego a tylko coś inne jest możliwe. Najważniejsze teraz żeby teściowa nie miała bóli - tu hospicjum będzie napewno dużym wsparciem.

Pozdrawiam serdecznie
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-08-17, 10:33   Temat: D 37.7
crayzy napisał/a:
stwierdzili że przez stan zapalny woreczka, najpierw to musi załatwić
Tu zależy co dokładnie jest z tym woreczkiem. W większości przypadków ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego ustępuje po leczeniu zachowawczym, ale jednak czasem konieczne jest usunięcie woreczka. To z reguły zabieg laparoskopowy
Cytat:
Po drugie czas, wiadomo że zabieg będzie wionzal się z przesunięciem chemii która planowana jest na 27 sierpnia.
Czy napewno podadzą tę chemię? Bo jak pisze gaba, wygląda że nie działa?
Pozdrawiam serdecznie
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-01-21, 07:41   Temat: D 37.7
crayzy napisał/a:
Dodam że lekarz na konsylium powiedział teściowej że to jest nieoperacyjne i chemia będzie po to aby przedłużyć zycie, dodał że może nawet o kilka lat...ale to raczej takie pocieszenie przy tej diagnozie, aby pacjent się nie podłamał.
Też tak myślę. Lata przy raku trzustki są raczej nierealne ale chemia zawsze może przedłużyć życie. Oby jak najdłużej. Trzymam kciuki.
crayzy napisał/a:
W środe mamy zaplanowaną wizyte w Katowicach u Dr Lampe, ale teściowa nie chce jechać.
Możecie pojechać sami.Weźcie z sobą wszystkie wyniki. Jeżeli macie termin to szkoda by przepadł, a wysłuchacie drugiej opini. I to naprawdę dobrego specjalisty. Jeżeli potwierdzi postępowanie to wiadomo a jeżeli będzie widział jakieś inne szanse to będzie też z teściową inna rozmowa.

Pozdrawiam serdecznie
Ola Olka

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2020-01-10, 13:33   Temat: D 37.7
crayzy napisał/a:
Może jest tu ktoś kto zna wybitnego lekarza od trzustki?
Profesor Paweł Lampe – najwybitniejszy specjalista w Polsce od raka trzustki - ZOBACZ: Rak trzustki. Czyli jak wygrać z cichym zabójcą https://www.zwrotnikraka.pl/?p=15674
crayzy bardzo ci współczuję - dwie bliskie osoby tak ciężko chore to naprawdę ciężka sytuacja... Zyczę wiele sił...

Pozdrawiam serdecznie

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron